Spanska östkusten

Alicante

 • Om Alicante

  Av alla Spaniens städer, är Alicante den som är mest påverkad av turism tack vare den närliggande flygplatsen och alla all inclusive hotell. Ändå är det en attraktiv spansk stad med ett slott, gamla kvarter och lång strandlinje.
  Alicante överraskar med en livlig blandning av spansk kultur, arkitektur, historia och invånarnas livsstil.
  Stadens fina sandstränder är avkopplande för kropp och själ. Stränderna hör till de bästa i Spanien och det gynnsamma klimatet året runt och stadens praktiska storlek gör Alicante till en perfekt semesterdestination.
  Man kan tro att Alicante är en ren turistfälla. Det är helt fel. Det här är en riktigt   genuin spansk stad.
  Alicante är också ett shoppingmecka. På den stora gatan El Corte Inglesias som ligger centralt mellan två stora köpcenter finns fynden. Det mesta är mycket billigare än hemma i Sverige. Lädervaror håller mycket hög kvalitet och är något som Alicante är känt för.
  Gamla staden under kvällstid är ett måste. Vid torget nära Santa Maria kyrkan finns det en gränd där mycket händer efter klockan 19.
  Helt plötsligt hör man spansk gitarrmusik i gränden och det är bara att njuta och känna det äkta Spanien. Det finns många små Tapas-ställen i staden som är billiga jämfört med andra turistorter.

 • Reseinformation och hotell


  Till Alicante kan du resa med något charterbolag.
  Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.

  Det går också bra att flyga reguljärt. Flera bolag flyger till Alicante från Sverige.
  Från flyplatsen tar man buss, taxi eller hyrbil.
  Det är 12 km från flygplatsen till Alicante.

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Vingårdar
  De flesta vingårdar ligger i Jumilla, en kort bilresa från Alicante. Vid besök på någon  av alla de vingårdar som finns runt  Alicante får man lära sig om jorden och läget, de förklarar varför deras vin så speciellt.  Man har också möjlighet prova de vinerna.
  Santa Barbara
  Santa Barbara Slott ligger på en hög klippa och verkar vaka över staden. Det byggdes på 900-talet, men har byggts till och ändrats flera gånger. Det finns det vallgravar, tinnar och torn och djupa hålor under fortet. Underbar utsikt.
  Alicante Rio Zoo
  Ett litet zoo som även har vattenrutschbanor vilket en perfekt kombination. Det finns djur som elefanter, giraffer och sjölejon. Totalt över 200 djur.
  Ayuntamiento de Alicante
  Stadshuset med sina två torn byggdes i barockstil på 1700-talet. Det finns det flera rum i olika inredningsstilar som är vackert utsmyckade. Flera konstverk av kända artister, som Padilla, Cabrera, Amoros and Gaston Castello finns i byggnaden. Även ett kapell finns där amn håller mässa.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se