Fuerteventura

Corralejo

 • Om Corralejo

  Corralejo är öns största och mest kompletta turistort på Fuerteventura.
  Corralejo ligger på nordöstra sidan av Fuerteventura mittemot den lilla ön Lobos.
  Du kan ta en båttur till Lobos från hamnen i Corralejo och härifrån går också båtar till Lanzarote.
  Fiskaratmosfären i Gamla Stan är en perfekt miljö för att ta en lugn promenad eller dricka ett gott vin. Färsk fisk erbjuds i restauranger i området.
  Om ditt mål är att komma i form så är det här den perfekta platsen för surfing eller kite surfing och det är vanligt att se dessa sporter utövas här eftersom  villkoren för det är perfekt.
  Efter den vita sandstranden finns kaféer och restauranger där du kan ladda och fortsätta att njuta av öns behagligt klimat. Bland boendealternativen hittar du både hotell och lyxvillor vilket borgar för en skön semester.
  Fuerteventuras vackraste stränder hittar du längre söderut i Jandia.
  Här finns en 3 mil lång sandstrand som dessutom är långgrund sandstrand som är perfekt för barnfamiljer. I Jandia finns vindsurfare från hela världen.
  I augusti hålls varje år världsmästerskapen i vindsurfing här.

 • Reseinformation och hotell


  Till Fuerteventura kan du resa med något charterbolag.
  Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.

  Det går också bra att flyga reguljärt. Flera bolag flyger till Fuerteventura från Sverige.
  Från flyplatsen tar man buss, taxi eller hyrbil.

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Museo de la Sal
  I mitten av öns östsida runt Caleta de Fuste-området ligger Museo de la Sal (Saltmuseet) där man kan se stora bassänger som används för utvinningen av salt ur havsvattnet. Nära Las Salinasstranden är utsikten otrolig och det finns också en liten restaurang som serverar färsk fisk.
  Utsiktsplatser
  Det finns många utsiktsplatser på ön och du kommer helt klart att få den perfekta semesterbilder från någon dom. Några par utsiktsplatser ligger söderut nära staden Cofete där man kan se båda sidorna av ön samtidigt. Itsmo de la Pared är helt klart den mest imponerande platsen med sandskulpturer som har skapats av tidens erosion. Tindaya-vulkanen har också en fin utsiktsplats.
  En av de vackraste klipporna på ön ligger i mitten nära Antigua med palmer och väderkvarnar för att pumpa vatten. En perfekt plats för en picknick och fina bilder.
  Betancuri Mauseum of Archaeology and Ethnography
  I Puerto del Rosario ligger det här museet där man kan lära sig om öns geologi och olika typer av livsursprung på ön. Det finns flera avdelningar på det här museet som handlar om Maxot-folket som har gjort anspråk på att vara  ursprungsfolket på Fuerteventura som även har sitt eget språk.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se