Huvudstad i Finland

Helsingfors

 • Om Helsingfors


  Helsingfors är en trevlig stad med stort utbud av sevärdheter, restauranger och barer. Väljer man att resa hit med båt så kommer man direkt till centrum. Resan tar dock 12 timmar men tycker man om att roa sig på båten så är det trevligt sätt att ta sig hit på. Att flyga tar 40 minuter effektiv flygtid från Arlanda. Från flygplatsen tar man sig till centrum med Finnairs buss som avgår var 20:e minut. Helsingfors skiljer sig inte mycket från Stockholm vad det gäller restauranger och butiker men när det gäller att ta sig runt i staden är det mycket trevligare här med alla spårvagnar.
  Restaurangutbudet är stort och man kan välja bland de flesta matkulturer inklusive den ryska. Räkna med en prisnivå från medel till hög.
   

 • Reseinformation och hotell


  Till Helsingfors flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen rekommenderas Finnairs transferbuss till centrum.
  Det är snabbt, billigt och det går flera avgångar i timmen.
   

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Gamla Saluhallen
  Gamla Saluhallen har betjänat sina kunder sedan 1889. I hallens sortiment finns ost, fisk, skaldjur, kött, grönsaker, frukt och bakelser samt kryddor, kaffe och te.
  Domkyrkan
  Började byggas efter ritningar av  C.L. Engel och blev färdig efter hans död 1852. Kyrkan erbjuder krypta med utställningar och konserter.
  Borgbackens nöjespark
  Sedan 1950 är Borgbacken stället för hela familjen nöjen. Berg- och dalbanan som är över 50-år och byggd i trä av trä är fortfarande Borgbackens populäraste attraktion.
  Nationalmuseet
  Beskriver Finlands historia från förhistorisk tid till våra dagar.
  Konstmuseet Ateneum
  Landets största konstsamlingar från 1750-talet till 1960-talet.
  Sveaborgs sjöfästning
  Sveaborgs museifästning grundades 1748 under ledning av Augustin Ehrensvärd på öarna utanför Helsingfors och är en av världens största sjöfästningar.
  Sibeliusmonumentet
  I Sibeliusparken finns världsberömda kompositören Jean Sibelius (1865-1957) minnesmärke skapad av Eila Hiltunen.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se