Huvudstad i Danmark

Köpenhamn

 • Om Köpenhamn


  Att komma till Köpenhamn är som att komma till kontinenten trots att det ligger så nära vårt eget land. Man känner sig välkommen här eftersom danskarna är mycket gästvänliga. Här finns något för alla åldrar, tivoli, shopping för alla smakriktningar och prisnivåer, klubbar, barer med alla typer av musik och ett  kulturutbud som passar alla.
  Ströget är turisternas huvudgata. När man kommer kan det vara trevligt att strosa omkring här och titta på allt som bjuds ut till turisterna av alla gatuförsäljare och musikanter men man måste vara medveten om att allt är dyrare än på sidogatorna. Har man varit här några gånger letar man sig gärna till andra gator. Det räcker att gå ett kvarter på sidan om ströget för att upptäcka att t.ex. ett glas öl kan vara 20 kr billigare. Nyhavn är mycket populärt pub och restaurangstråk. Det är skönt att gå omkring här eller sitta och dricka en kall öl vid någon av serveringarna.
  När du tröttnat på Ströget och Nyhavn rekommenderar vi Nörrebro som ligger lite väster om Nörreport station. Många små mysiga butiker, antikvitetsaffärer, små restauranger och pubar med lägre priser än i centrum. Rekommenderar speciellt ett besök på Nörrebro bryggeri för dig som älskar öl (inte billigt men gott). Bryggeri med restaurang ligger på Ryesgade.

 • Reseinformation och hotell


  Till Köpenhamn flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen rekommenderas metron till centrum.
  Det är snabbt, billigt och det går flera avgångar i timmen.
  Öresundståget går också direkt till centrum.

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Tivoli
  En underbar nöjespark mitt i staden för hela familjen.
  Marmorkirken
  Marmorkirken är en imponerande kyrka byggd av Frederik den 5:e.
  Amalienborg
  Monarkens residens i Köpenhamn. Är flaggan i topp så är regenterna hemma. Slottet består av fyra palats.
  Gefionspringvandet
  Gefionspringvandet är en stor fontän. Myten berättar om gudinnan Gefion som fick lov att behålla det land hon kunde plöja ut ur Sverige under en natt.
  Nyhavn
  Hamnen blev utgrävd av svenska krigsfångar 1670-73 som ett alternativ till den gamla hamnen. Det äldsta huset, Nyhavn 9, är från 1681. I många år var Nyhavn ett av de mest skumma kvarteren i staden.
  Glyptoteket
  Museet är i första hand ett skulpturmuseum där tyngdpunkten ligger på antik skulptur från de gamla kulturerna runt Medelhavet.
  Den lilla sjöjungfrun
  Den lille havefrue illustrerar H.C. Andersens äventyr med samma namn.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se