Portugal

Madeira

 • Om Madeira

  Madeira ligger i Atlanten ca. 445 km norr om Teneriffa. Ön kan liknas vid en stor flytande trädgård och känns som en fristad där lugnet råder om man räknar bort huvudstaden Funchal. Madeira är bara 56 km lång och 21 km bred men det är helt omöjligt att ta sig runt ön på en dag. Ön kom till efter ett vulkanutbrott och landskapet är otroligt förvridet med höga berg och djupa dalar vilket gör vägarna mycket krokiga och besvärliga. Genomsnittshastigheten blir mycket låg och man kan bara planera korta dagsetapper. Funchal är byggd på kullar som går brant ner mot havet. Staden gör sig faktiskt bäst på avstånd. Klimatet är skönt året om, drygt 20 grader på vintern och 25-30 grader på sommaren. Det bästa är att hyra bil och upptäcka ön på egen hand. Det finns mycket vackert att se och det är en upplevelse och en stor utmaning att köra efter de otroligt slingrande vägarna som går brant upp och ner genom dalgångarna. Naturupplevelsen är helt otrolig. Madeira är inget att rekommendera för den som gillar att ligga på stranden och njuta eftersom det inte finns några badstränder på ön. Det är bad från klippor och speciellt anordnade badramper och poolområden med saltvatten som gäller. Vid de anordnade badställena är det ofta fullt med folk som ligger packade som sillar.
  För den som tycker om att vandra, finns det många härliga leder att följa. Många tycker om att vandra efter levadorna, vattenkanalerna som går efter bergssidorna ner till dalarna. Vattnet som är kallt och kristallklart går alldeles utmärkt att dricka.

 • Reseinformation och hotell


  Till Madeira kan du resa med något charterbolag.

  Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.

  Det går också bra att flyga reguljärt. Flera bolag flyger till Madeira från Sverige.
  Från flyplatsen tar man buss eller taxi om man inte har bokat en egen bil vilket rekommenderas för att kunna uppleva öns skönhet.

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Katedralen i Funchal
  Katedralen Sé är värt ett besök där ni ser exempel på den tidiga gudstron.
  Museu da Quinta das Cruzes
  Palatset som byggdes för den första härskaren på ön. Det är byggt på en höjd så att härskaren kunde ha kontroll på allt och alla som kom till ön och reste från ön. det finns mycket antika möbler och konst, ett vackert kapell, många salonger, en orkidéträdgård och arkeologisk park.
  Convento de Santa Clara
  Mycket vackert kloster som är byggt av dåtidens nunnor. Ligger bredvid palatset.
  Naturen
  Madeira är känt för sin otroligt mångsidiga natur. den norra kusten bjuder på en typ av skådespel och den sydliga ett helt annat. Söker du vulkanisk natur och tvära klippor är det kusterna som gäller. Här får man nästan en religiös upplevelse på grund av den mäktiga naturen, den blå himlen, de gröna bergen och det helt otroliga växtlivet.
  Vinodlingar
  Det finns många vinodlingar som är värda ett besök. Dom producerar det berömda Madeiravinet och här får ni möjlighet att gå runt och se hela processen som ligger bakom vinframställningen.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se