Pärlan i Medelhavet

Malta

 • Om Malta

  Malta är en ö man kan åka till året om då vintern är mild och sommaren är lång och varm. Temperaturen på vintern ligger mellan 15-20 grader på dagen och på sommaren kan det bli runt 40 grader i juli och augusti.
  Bästa tiden är vår och höst. Hösten har den fördelen att vattnet i medelhavet ligger över 25 grader. Eftersom havet är så varmt blir kvällarna ljumna och sköna. Vattnet är klart och rent och det finns ett flertal fina stränder.
  På hela ön upplever man spännande kultur och historia. Här finns ett stort urval av boende från enkla lägenheter upp till lyxhotell och spa-anläggningar.
  Eftersom malta ligger så långt söderut (9 mil söder om Sicilien) är klimatet mycket fördelaktigt. Man kan faktiskt sola och bada ända till slutet av november.
  All transport på ön är bra och billig liksom mat och dryck. Inhemska drycker är billiga men importerade drycker kan vara lika dyra som i Sverige.
  Valutan är euro och det är vänstertrafik på Malta.
  Språket är engelska och maltesiska.
  Lämna gärna 10% i dricks på restauranger vilket signalerar att ni är nöjda. Om man inte lämnar dricks så tolkas det som att man är missnöjd med maten man fick.

 • Reseinformation och hotell


  Till Malta kan du resa med något charterbolag.

  Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.

  Det går också bra att flyga reguljärt. Flera bolag flyger till Malta från Sverige.
  Från flyplatsen tar man buss eller taxi. Enklast är taxi och det är billigt på Malta.

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Valetta
  Den franske stormästaren Jean de la Valette byggde staden efter den turkiska belägringen 1565. Här finns Maltas rika arv av arkeologi, arkitektur, hitoria och kultur. Bra shopping och går du in på bakgatorna kan du hitta verkliga fynd.
  Mdina
  Mdina som även kallas ‘Den tysta staden’ är Maltas medeltida huvudstad och ligger mitt på ön. Har man inte sett Mdina har man inte varit på Malta sägs det.
  Gozo
  Gozo är en ö som ligger 6 km nordväst om Malta. Ön är grönare och det är mindre trafik här än på Malta. Här råder lugnet. Man tar båten från Cirkewwa till Mgarr. Staden heter Victoria och här finns det sevärda citadellet som ligger på högsta punkten i stan. Här på ön finns ett flertal sevärdheter som Kalypsos grotta, Ta´Pino-baslikan, Azure Window mm.
  Comino
  Den minsta av Maltas tre bebodda öar och här finns ett hotell och inga bilar. Här finns The blue lagune. Comino är perfekt för att dyka, snorkla och vindsurfa. På norra sidan av ön finns det flera fina stränder. Ön för sol och badälskare.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se