Gran Canaria

Maspalomas

 • Om Maspalomas

  Maspalomas fyr (Faro de Maspalomas) på Gran Canarias södra sida är början på den mest besökta strandremsan i hela Europa.  Semesterorten Maspalomas är en badort med fina hotell, lyxvillor och den största golfbanan på ön. Mellan golfbanan och Playa del Inglés ligger ett stort område med sanddyner (400 hektar) som blev nationalpark 1994. Man kan bara ta sig fram över sanddynerna till fots eller på kamel . Utöver alla flotta hotell finns ett stort antal lugna bungalowområden som är perfekt för barnfamiljer och för den som vill ha lugn och ro. Från de flesta bongalowsområden är det en bit att gå till stranden men det finns gratisbussar som går regelbundet och stannar i närheten av fyren. I området runt fyren finns massor av restauranger och butiker.
  Det finns mycket attraktioner och roliga saker att göra i omgivningarna och några kilometer utanför Maspalomas finns parker som Aqualand Maspalomas, (öns största vattenpark), Holiday World (en stor nöjespark), Palmitos Park (fågelpark med akvarium, fjärilshus och orkidéer), Sioux City (temapark, vilda västern).
  I anslutning till Maspalomas, bortom fyren, ligger Meloneras. Allt andas lyx här och det är trendigt och  välbesökt. I Meloneras finns designbutiker och guldsmedsaffärer. Ett förstklassigt nöje för den som vill shoppa och även att äta gott.
  Det finns shoppinggallerior, restauranger, kaféer och barer längs hela strandpromenaden.

 • Reseinformation och hotell


  Till Gran Canaria kan du resa med något charterbolag.
  Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.

  Det går också bra att flyga reguljärt. Flera bolag flyger till Gran Canaria från Sverige.
  Från flyplatsen tar man buss, taxi eller hyrbil.
  Det är 33 km motorväg till Mapalomas.

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Marknader
  På fredagar kl 9-14 är det marknad i Puerto de Mogan. Där säljs det lädervaror, cd-skivor, skärp, väskor, hattar och afrikanskt hantverk mm.
  I Las Palmas är det marknad varje söndag mellan 09.00-14.00 i Parque Blanco
  Vinprovning
  De kanariska vinerna är av bra kvalitet även om dom är ganska okända utanför ön. Vissa vingårdar välkomnar besökare både för avsmakning köp och information.
  Mocanal, i närheten av Bandamakratern och Tabaibilla på vägen mot Fataga är två bra vingårdar.
  Naturen och bergen
  Naturen och bergen är de verkliga sevärdheterna på Gran Canaria. Hyr bil och kör vägen från Maspalomas (GC 60) upp till Fataga och vidare till Tejeda. En sträcka på 5 mil som tar ca 1,5 timme att köra utan uppehåll. Naturupplevelsen är fantastisk med alla berg och djupa dalar. Rekommenderas starkt.
  Annars finns gott om utflykter och aktiviteter att välja på. Det finns leder i alla svårighetsgrader för både vandring och cykling. Kolla efter broschyrer och böcker på turistbyråerna.
  .

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se