Huvudstad i Frankrike

Paris

 • Om Paris

  Paris grundades av romarna 250 år före Kristus. Staden ligger vackert vid floden Seine, och har 2,2 miljoner invånare i innerstaden. Den är indelad i 20 arrondissement (distrikt). Distrikt ett ligger mitt i staden. Efter det kommer de övriga distrikten i nummerordning längre och längre ut från kärnan.
  Paris är tätbefolkad och restauranger och butiker finns nästan på varje  gata. Det folktätaste området är 15:e distriktet ca 225 000 invånare. Första distriktet har ca  17000 invånare. Det finns flera parker och en botanisk trädgård och flertalet öppna fält såsom Champs de mars vid Eiffeltornet. Kyrkor och katedraler sticker upp lite här och där i stadsbilden. Katedralen Notre-Dame och den i närheten liggande kyrkan Sainte-Chapelle är byggda i vacker gotiskt stil. 30 miljoner turister besöker Paris varje år. Du tar dig lättast runt i Paris med lokaltrafik, vilket består av ett tätt nät av busslinjer o tunnelbanan Le Métro. Spårvagn och taxi är andra alternativ.
  Det går utmärkt att promenad genom staden som har långa gågator anpassade för de som vill ta sig fram till fots. 37 broar korsa floden.
  Ett besök i Paris lämnar ingen oberörd. Vare sig du är ute efter de kulinariska läckerheterna i det franska köket, eller frossa i exklusiva klädmärken,så kommer du att bli nöjd. Undvik köerna vid Eifeltornet och ta dig till Montparnassetornet i stadsdelen Montparnasse  i 15:e arrondissementet. En 59 våningar hög skyskrapa med utsiktsplats högst upp med panorama utsikt över hela Paris.

 • Reseinformation och hotell


  Till Paris flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen tar du enklast tåg till centrum.
  Det är det billigaste alternativet och det går relativt snabbt.
   

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Eiffeltornet
  Tornet är ett av världens mest kända byggnadsverk.  Tornet har funnits sedan 1889.
  Triumfbågen
  Längs upp på Champs-Élysées ligger triumfbåge. Där  möts 12 breda avenyer som bildar en cirkel runt Triumfbågen. På toppen finns en utsiktsplats.
  Sacre Coeur
  På kullen Montmartre ligger basilikan Sacré-Coeur. En helt otrolig byggnad med en makalös  utsikt över staden.
  Notre Dame
  Katedralen är över 800 år gammal. Den börjades byggas i mitten av 1100-talet men stod inte klar förrän 1345.
  Louvren
  Här finns konstskatter från hela världen. Mest känt är nog Louvren för att det är här man förvarar tavlan med Mona Lisa.
  Moulin Rouge
  Vi känner väl alla till namnet Moulin Rouge i Paris. Det anrika danstället med flickorna som dansade can-can i slutet av 1800-talet.
  Montparnasse tower
  Montparnasse Tower ger en fantastisk utsikt över Paris city och Eiffeltornet.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se