Huvudstad i Tjeckien

Prag

 • Om Prag

  Prag är troligen en av europas vackraste huvudstad.
  Under gamla broar flyter floden Moldau (Vltava) långsamt. Gamla stan har mysiga gränder med små restauranger och pubar. Det är billig i Prag och hotellen är mycket prisvärda och på restaurangerna får man god mat till låga priser.
  Ölsortena är många och smakar otroligt bra och dessutom är den otroligt billig.
  Det finns mycket att se i Prag och det är lätt att ta sig runt till fots i gamla stan. Taxi är billigt om man vill ta sig en bit bort. Gå gärna ut tidigt på morgonen för att slippa trängseln med alla turister. Efter lunch är det nästan hopplöst att ta sig fram utan att trängas. Karlsbron på eftermiddagen är proppfull med turister och försäljare.
  Prag är ganska liten geografiskt men eftersom Prag har en så lång och rik historia så rekommenderas en guidad tur för bästa upplevelsen.
  För att komma ifrån trängseln ett tag är en flodkryssning att rekommendera.
  Det finns korta turer på en timme och längre turer som inkluderar mat och underhållning. Det är begränsat med platser så en förbokning är det bästa för att garantera plats.
  Ett anorlunda sätt att bo är att hyra en flodbåt att bo i. Med den får du fritt åka runt på vattenvägarna. Skepparintroduktion ingår i hyran.
  Det går även att boka en kapten och cateringmat om man vill vara riktigt lat.

 • Reseinformation och hotell


  Till Prag flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen tar du enklast förbeställd taxi till centrum.
  Det är snabbt, billigt.
  Sök taxibolag på nätet.
   

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Pragborgen
  Borgen är en av Prags största sevärdheter. Den är 570 gånger 130 meter och världens största fontida slott.
  St. Vitus-katedralen
  St. Vitus-katedralen är Tjeckiens största och kyrka. Den grundades på 900-talet men byggdes sin gotiska stil i mitten på 1300-talet. Huvudtornet är 82 meter högt.
  Strahov
  Kloster och bibliotek, jo det stämmer och det är ett av Prags vackraste sevärdheter. De två vackert smyckade biblioteken, Filosofiska salen och Teologiska salen är det som först och främst drar besökare. Byggt på 1100-talet.
  Karlsbron
  Karlsbron som är en förbindelse mellan Lillsidan, Malá Strana, och gamla stan byggdes 1357 på order av Kung Karl IV. De flesta av statyer på Karlsbron är  populära fotomotiv och placerades där i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet. Statyerna föreställer olika helgon eller skyddshelgon.
  Pražský orloj
  På torget i gamla stan finns en annorlunda klocka byggd under medeltiden och är ett ett astronomiskt urverk som visar solens och månens rörelse så som man trodde att himlakropparna rörde sig på den tiden.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se