Huvudstad i Italien

Rom

 • Om Rom

  Det är en upplevelse utöver det vanliga när man kommer till Rom med alla historiska gamla vackra byggnader som man läst om och sett på tv.
  Tänk på att undvika restauranger och pubar runt alla sevärdheter där priserna är det dubbla. Det räcker att gå ett par kvarter så har priset för en öl sjunkit till halva priset.
  I Rom får du ta för sig om du vill ha service. Om du inte själv tar kontakt med personal på en restaurang så händer inget.
  När det gäller sevärdheter så är det armbågarna som gäller. Stå inte i kö vid Colosseum för det kan ta timmar att komma in. Köp dubbelbiljett till Palatinen och du ni sedan går till Colosseum är det bara att passera hela kön, dra sitt kort i spärren och gå in. Det är ofta enormt mycket folk som köar. Efter tre dagar är man ganska trötta på allt vandrande men man hinner ändå med mycket på den tiden. Det bästa är att bo centralt. Det är relativt dyrt att bo centralt men det brukar vara specialpris under semestertider så det lönar sig att leta hotell med bra priser i centrum med närhet till alla sevärdheter. Qirinalen är den bästa stadsdelen att bo i. Mycket att se i området och nära till järnvägsstationen och alla bussförbindelser. Åk tåg till och från flygplatsen, det är smidigast. Det tar 10 min att gå från stationen till stadsdelen Qirinalen. Det räcker att köpa en flaska vatten sedan är det bara att fylla på av det klara vattnet som rinner ur de speciella dricksvattenkranarna runt om i hela stan. Drick inte ur fontänerna.

 • Reseinformation och hotell


  Till Rom flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen rekommenderas tåg till centrum.
  Det är snabbt, billigt och det går flera avgångar i timmen.
   

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Colosseum
  Colosseum började byggas 72 e.kr. av Vespanius och invigdes av hans son kejsar Titus 80 e.kr men kejsar Domitianus var den som slutförde det hela. Namnet Colosseum kommer från den kolossala statyn av kejsar Nero som stod intill platsen där arenan byggdes.
  Fontana di Trevi
  Fontänen ritades och började byggdas 1640 av Giovanni Lorenzo Bernini men byggdes klart först 1736 av Nicola Salvi. Hans idé kring fontänen var att vatten fanns överallt. Fontana di Trevi får sitt vatten från en 2000 år gammal akvedukt.
  Pantehon
  Pantehon uppfördes ursprungligen av Agrippa mellan 27-25 f.kr som ett tempel för alla gudar. Templet blev senare helt återuppbyggt mellan 120-125 e.kr. av kejsar
  Vatikanen
  Vatikanen har varit påvens residens från 1378. Vatikanstaten omgärdas helt av en 3200 meter lång mur och man brukar uppskatta invånarantalet till ca 1000 personer.
   Forum romanum
  Forum Romanum var det antika Roms centrum för handel, politik och religion. Här gjordes affärer och togs beslut som påverkade hela befolkningen. På platsen byggdes det flera tempel , basilkor, portiker, kolonner och triumfbågar.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se