Österrike

Salzburg

 • Om Salzburg


  Det sägs att det regnar mycket här så ett paraply är ett måste.  Gamla stan är det som gäller här och det märker man när man väl kommer hit för det är alltid mycket folk på den berömda handels och gågatan Getreidegasse, där även Mozarts födelsehem ligger. Det en mysig atmosfär i hela den gamla stadsdelen med den stora borgen uppe på berget som vakar över hela stan. Borgen som är en av de största och mest välbevarade i hela Europa är ett måste. Här bodde ärkebiskop Burkhard von Weisspriach 1461-1466 och lämnade aldrig borgen eftersom han kände sig hotad av folket. Borgen hotades ständigt av krigsherrar men ingen lyckades ta sig in. Här finns flera museer. Man kan gå hela vägen upp eller åka bergbanan som tar dej upp på någon minut och kostar 10 euro t.o.r inkl. inträde till borgen. Bara inträdet kostar 7 euro.
  I gamla stan finns många kaféer och restauranger med varierande prisnivå. Domkyrkan som brann ner 1598 bygdes efter det åter upp i italiensk stil.
  Drick kaffe på något kafé på altenmarkt mitt i gamla stan och njut av de gamla byggnaderna och studera folklivet.
  Staden besöks dagligen av ca 5000 turister, året om.

 • Reseinformation och hotell


  Till Salzburg flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen tar du buss eller taxi till centrum.
  Det är bara några km att åka.
   

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter


  Schloss Hellbrunn

  Mitt bland vackra fontäner och grönskande trädgårdar hittar du slottet Hellbrunn, som tidigare var sommarhem åt ärkebiskopen av Salzburg. Det är en bra sevärdhet att ta med barnen till då det finns en intilliggande lekpark.
  Mozarts födelsehus
  Mozarts familj levde i det här hus i Salzburg från 1747 till 1773, där Mozart själv var född 27 januari 1756. Idag är huset ett museum.
  Fortet Hohensalzburg
  På toppen av ett berg bjuder Hohensalzburg på en underbar utsikt över Salzburg.  Inne i fortet hittar du ett museum innehållande medeltida vapen och tortyrverktyg.
  Salzburg Zoo
  Djurparken ligger vid foten av Hellbrunnerberget och har ca 800 djur. Djurparken är också handikappsanpassa och hundar är tillåtna om de är kopplade i korta koppel.
  Salzburger Dom
  Den här imponerande 1600-tals barockkatedral ligger i centralt och är dedikerad till Rupert av Salzburg. Och det var också här som Mozart blev döpt.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se