Italien

Venedig

 • Om Venedig


  Venedig är en romantisk stad i nordöstra Italien och dit åker många turister för att ta en mysig båttur i en av de många gondolerna eller bara njuta av den italienska maten. Venedig ligger vid en lagun i  Adriatiska havet och är ett bra semestermål för kärlekspar, familjer eller kompisar. Det är en vacker stad och här kan du se sevärdheter som Basilica di San Marco (Markuskyrkan), Palazzo Grassi,  och det stora torget Piazza San Marco (Markusplatsen).
  Invånarna kallas för venetianer och är mycket trevliga, pratglada och hjälpsamma.
  Venedig är inte känt för sitt nattliv utan här är det mer vanligt att man sitter i lugn och ro på en bar med goda vänner.
  Venedigs historia går tillbaka ända till antiken och staden har under lång tid varit en viktig handelsplats på grund av sin närhet till havet.
  Priserna är lite högre här än i övriga Italien och speciellt efter turiststråken. Gå gärna in i gränderna där du hittar mer prisvärda ställen. Ett tips är att kolla var gondoljärerna äter. Där är det oftast mycket prisvärt och gott:
  I Venedig är det båtar och gondoler som gäller eftersom det inte finns vanliga vägar. Bästa är att promenera eftersom staden inte är så stor. Du kan kan också åka medd en vaporetto (stadsfärja) som är en buss på vatten. Det är ett smidigt sätt att ta sig runt i staden om du inte vill eller orkar promenera.

 • Reseinformation och hotell


  Till Venedig flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen rekommenderas buss till centrum.
  Det är snabbt och det går flera avgångar i timmen.
  Man kan även åka taxibåt men det är ganska dyrt.
   

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Basilica di San Marco
  Markuskyrkan, här blandas renässansstil med romersk och bysantisk arkitektur och allt guld som byggnaden är utsmyckad med har gett den smeknamnet Ciesa d’Oro (Guldkyrkan).
  Piazza San Marco
  Markusplatsen som den även heter på svenska, är det stora torget som ligger centralt. Det vimlar av duvor, venetianer och turister som vill besöka detta välkända torg. Alldelses inpå ligger Basilica di San Marco (Markuskyrkan), Palazzo Ducale di Venezia (Dogepalatset) och även klocktornet Kampanilen som också är Venedigs högsta byggnad.
  Galleria dell’Accademia
  Konstmuseum fyllt av venetiansk konst. Museet ligger i distriktet Dorsoduro på Campo della Caritá och har öppet alla dagar men kortare tid på måndagar. Här kan du se verk av Bellini, Leonardo da Vinci och Giorgione och Carpaccio mm.
  Hela venedig
  Hela Venedig är en sevärdhet. Att gå runt i alla gränder är en upplevelse i sig och där du minst anar det kan det dyka upp en bar eller en liten restaurang.

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se