Huvudstad i Österrike

Wien

 • Om Wien


  Wien är den klassiska musikens huvudstad. Här kan du välja mellan många konserter och biljetter till dessa föreställningar kan man under sommarperioden köpa av försäljare i parkerna och på gatorna utanför konserthusen. Wien är mycket promenadvänligt och faktiskt så ligger de flesta turistatraktionerna  innanför Ringstrasse vilket är en ring av gator som ramar in gamla delen av staden. Kommer man till Wien ska man äta wienersnitzel sägs det men vi tycker inte det är något att sträva efter, det smakar inte så mycket och är ganska torrt. Den traditionella husmanskosten är däremot något vi rekommenderar.
  Wien har ett utomordentligt bra kommunikationsnät. Buss, tunnelbana och spårvagn flätas ihop på ett perfekt sätt. Ett tredagars kort ger dig fritt tillträde till alla tre färdmedlen. Kom ihåg att stämpla kortet första gången ni kliver på. Därefter behöver det inte stämplas. Spårvagn är det trevligaste sättet att färdas då man samtidigt får en chans att se staden. Ett besök på Sacher café som ligger på Kärtner strasse är ett måste när man ändå är här. Är man sugen att åka häst och vagn, finns det mängder av dom runt operan och Stefansdomen. Kolla in arkitekturen när du ändå är ute och går. Det kryllar av storslagna byggnader. Wien har många trevliga parker där man kan sitta och vila och njuta av lugnet. I stadsparken kan man se en guldglänsande staty av Johann Straus

 • Reseinformation och hotell


  Till Wien flyger du direkt från Sverige.
  Från flygplatsen tar du tåg eller buss till centrum.
  Med tåg är du i centrum på 20 minuter.
   

  Sök flyg och boende via länken nedan.

 • Några sevärdheter

  Stefansdomen
  Stefansdomen är en katolsk domkyrka i alldeles intill Stephansplatz mitt i staden. Stefansdomen är en mycket vacker byggnad i romersk-gotisk stil som är en intressant sevärdhet även om du är intresserad av arkitektur eller inte.
  Spanska ridskolan
  Om du vill se en spektakulär show bör du besöka Spanska ridskolan där du kan se de vackra och berömda lipizzanerhästarna. Det är en intressant sevärdhet i synnerhet om du har ett intresse för hästar och ridsport.
  Konsthistoriska Museet
  Kunsthistoriska museet hittar du på Maria-Theresien-Platz, 1010 och det är alltid värt ett besök för den som är det minsta konstintresserad.
  Hundertwasserhaus
  Hundertwasserhaus är ett kommunalt bostadshus i hörnet av Kegelgasse 34-38 och Löwengasse 41-43 i stadsdelen Landstraße. Det är formgivet av den visionäre idégivaren Friedensreich Hundertwasser och liknar inget annat ni sett. Det finns inteen rät vinkel på huset och allt är helt osymetriskt. Måste ses.
  Slottet Schönbrunn
  Det kejserliga palatset med dess många sidobyggnader och vidsträckta trädgårdar räknas idag till de betydelsefullaste barockanläggningarna i Europa

 • Karta

   

Resor i Europa

start-en

English

Kontakt

webmaster@poros.se

Svenska

start-se